Elektrische laadpalen voor auto’s

electrische laadpalen Padberg elektrotechniek

Auto opladen met laadpaal en stopcontact, de verschillen

Het opladen van een elektrische auto kan met een laadpaal, maar ook via het normale stopcontact. Voor beide manieren is een andere laadkabel nodig. Ook de snelheid waarmee geladen kan worden is anders bij een laadpaal dan bij het laden via het stopcontact. De verschillen tussen laden met een laadpaal en laden met een thuislader worden in dit artikel opgesomd. Op die manier krijgt u een goed beeld van de voor- en nadelen.

Laadpaal thuis laten plaatsen

Wanneer u ervoor kiest om thuis de auto te laden met een laadpaal en niet met een thuislader, dan zal de installateur van Padberg elektrotechniek de laadpaal in de meeste gevallen komen plaatsen. Padberg elektrotechniek sluit de laadpaal aan op een aparte groep in de meterkast. Dit voorkomt overbelasting van het elektrische netwerk bij u thuis. De laadpaal is in staat een hoger vermogen te bieden dan een stopcontact dat kan. Dit betekent dus dat uw elektrische auto vrij snel vol is.
Wanneer u al een laadkabel heeft dan is het belangrijk om erop te letten dat u een laadpaal koopt met de juiste type stekker. Openbare laadpalen in Nederland maken standaard gebruik van een type 2 stekker aan de laadzijde. Wanneer u dus nog geen laadkabel heeft, dan is het handig om te kiezen voor een type 2 laadpaal; de laadkabel met type 2 stekker kunt u immers overal gebruiken.
Een ander voordeel van het laden met een laadpaal is bovendien dat u kunt meten hoeveel stroom het laden van de auto heeft gekost. Dit kan in sommige gevallen ook aantrekkelijk zijn bij het declareren.

Thuis laden in het stopcontact

Wanneer u geen laadpaal heeft dan kunt u thuis (of op het werk) ook laden met behulp van een thuislader. De Laadkabel Shop biedt thuisladers aan van Ratio en van Amps en heeft deze beschikbaar in verschillende uitvoeringen. De thuisladers zijn voorzien van een mode 3 kastje wat ervoor zorgt dat er communicatie plaats vindt. Dit houdt in dat er via de stekker wordt doorgegeven welke stroom de auto kan krijgen. Het laden met een thuislader is handig wanneer u op bezoek bent en uw auto op wilt laden, of wanneer er thuis (nog) geen laadpaal geïnstalleerd is. Echter, het laden met een thuislader gaat minder snel dan met behulp van een laadpaal. Hou hier rekening mee als u een overweging maakt tussen het laden met een laadpaal of laden via een normaal stopcontact.

 

Onze regio’s:
Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Gouda, Ridderkerk, Delft, Hoogvliet, Barendrecht, Spijkenisse, Brielle